MotoGP Oostenrijk: de kwalificaties

  • MotoGP – Na een intense kwalificatiesessie zagen we de pole voor de Oostenrijkse Grand Prix gaan naar puntenleider Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team). Hij krijgt straks naast zich een opnieuw goed in vorm zijnde Maverick Viñales (Aprilia Racing) en Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing), die dit weekend zijn contract met de Oostenrijkse fabrikant verlengd zag. Deze namiddag is er al de sprintrace, morgen is er de Grand Prix.
  • Moto2 – Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) liet geen spaander heel van de concurrentie met een onbetwiste pole en een nieuw ronderekord op de Red Bull Ring. Verder wordt de eerste startrij ingenomen door Ai Ogura (Honda Team Asia) en Celestino Vietti (Fantic Racing). Niet aan de start voor het vervolg van dit weekend: onze landgenoot Barry Baltus. Baltus gaf vanochtend forfait nadat hij geplaagd werd door een voetblessure die hij eerder opliep door een val op een Supermotard-training
  • Moto3 – Verrassing in de kleinste klasse waar Nederlander Colin Veijer (Liqui Moly Husqvarna Intact GP) zich liet opvallen met een allereerste pole. Veijer start morgen op de beste positie met naast zich puntenleider Daniel Holgado (Red Bull KTM Tech3) en de Turkse belofte Deniz Öncü (Red Bull KTM Ajo).
  • MotoE – De pole voor de races in de elektrische serie gaat naar de Italiaan Kevin Zannoni, die sneller was dan Mattia Casadei en Eric Granado. De MotoE werkt vandaag nog beide races af.

Foto: © motogp.com