VAS Staden: Lefevere en Lietaer voor de vijfde keer

Met een vijfde zege kon Andy Lefevere er voor zorgen dat hij alleen aan de kop van de zegelijst zou prijken van deze regionale rally. Maar ook Paul Lietaer liet zich niet onbetuigd en zijn zege bij de Historics, zorgde er voor dat hij ook vijf maal winnaar blijft in Staden.

Foto: © L. Deschuyttere

Andy Lefevere, deze keer op een VW Polo GTi R5, ging al in de eerste lus resoluut naar de leiding en hield daarmee speelruimte over om tijdens de regenbuien de wedstrijd te controleren. Zijn leidersplaats werd nooit meer bedreigd. Gunther Monnens was een tevreden tweede met de Porsche GT3, zeker in de wisselende weersomstandigheden in en om Staden. Chris Van Woensel pakte met zijn nieuw opgebouwde Mitsubishi Lancer WRC 05. Pieter Tsjoen, bijgestaan door dochter Juliette op de Renault Clio Rally3, strandde aan de voet van het podium.

De Historics dan waar er tegen Paul Lietaer en de Manta 400 weer weinig kruid was gewassen. Ondanks remproblemen en een hoop verloren tijd, reed “the best in the west” naar de zege, voor Nick Toorre
(Ford Sierra RS Cosworth) en Damon Noyelle (Subaru Impreza 555). Geven we dan nog mee dat de winst in de Divisie 1-2 ging naar Rene Degroote en Danny Debusschere op een Renault Clio Rally5.