Challenge Bruno Thiry: een stand van zaken

Na de Boucles Chevrotines zien we een nieuwe leider in de Challenge Bruno Thiry, die jonge rijders wil helpen om stappen in de rallysport te zetten. Na de sortie van Arnaud Vincke, die sinds het begin van het seizoen goed deed, neemt Guillaume Meunier nu de leiding over. De posities in de top van het klassement zijn erg bevochten en de spanning vooraan blijft voor de resterende vier rally’s. De klasseoverwinning van Nico Appart in de 2.5-klasse en de overwinning van Antoine Delmoitiez in de 2.4-klasse mogen ook vermeld worden.

Noteren we dat de Rallye de Mettet wordt verreden als B-Short, maar meetelt voor het klassement met een coëfficiënt van 0,5.

Guillaume Meunier: “Na de eerste etappe besloot de vijfde versnelling het op te geven… we gingen terug naar het servicecentrum en de koppelingskabel sputterde… tegen de tijd dat we die gerepareerd hadden, waren we terug bij de laatste lus in SR om gewoon te finishen. We gaan proberen om de auto betrouwbaarder te maken en terug te keren in de Semois.(Foto: © Challenge Bruno Thiry)