MotoGP: succes over heel de lijn voor Aprilia in Silverstone

Aleix wint een geweldige race, met techniek en verstand. Het feest wordt compleet met Oliveira als vierde, Maverick als vijfde en Fernandez in de top 10. Met dit geweldige teamresultaat levert Aprilia het concrete bewijs van het potentieel dat ze in de eerste helft van het seizoen zo vaak lieten zien.

(persbericht)

De gebeurtenissen op de vrijdagsessies in het droge lieten een glimp zien van Aprilia’s potentieel in Silverstone, met een dominante Aleix. Na een door regen geteisterde zaterdag bevestigde de race van vandaag het gevoel van het Italiaanse team op het Engelse circuit.

Aleix reed een nagenoeg foutloze race. Agressief in de eerste ronden, terugkomend van zijn twaalfde startplek, sloot hij aan en reed zelfs de snelste ronde. Bezzecchi’s crash leidde tot een tweegevecht met Bagnaia dat echt oplaaide toen een paar regendruppels vroegen om kalmte en rust. De strategie van Espargaró in dit deel van de race leidde tot de winst. Hij reed hard, maar zonder onnodige risico’s te nemen, en maakte gebruik van de betere tractie van zijn RS-GP voor de beslissende inhaalactie in de laatste ronde.

Naast Aleix’ overwinning was er een uitstekende totaalprestatie voor het Italiaanse merk. Voor het Team RNF RS-GP kwam Miguel Oliveira terug om vierde te worden voor Maverick Viñales, die een groot deel van de race in de strijd was voor een podiumplek. Raùl Fernandez sloot de top 10 af.

Het weekend werd verder verbeterd door de gebeurtenissen in Suzuka, waar het Team Tatara Aprilia RSV4 1100 aan het eind van de 8 uur op het podium eindigde met de derde plaats in de NST-klasse (twintigste algemeen).

Aleix:Vandaag realiseerde ik me meteen dat ik het goed zou kunnen doen. De Aprilia had hier tractie en ik wist dat ik in sommige bochten wat marge had op Bagnaia. Ik wachtte liever tot de laatste ronde, vooral toen ik een paar druppels regen zag. Er waren een paar echt gladde plekken en dan is een foutje zo gemaakt. Bovendien zag ik dat Pecco zijn banden goed onder controle hield en ik wilde niet het risico lopen om in de finale verslagen te worden. Ik ben ontzettend blij voor mezelf en voor Aprilia. In het eerste deel van het seizoen haalden we om verschillende redenen niet de punten die we verwachtten en verdienden, maar we bleven erin geloven en werken. Dit is de juiste weg.

Maverick:Allereerst wil ik Aprilia feliciteren met de fantastische overwinning. Het was een geweldig weekend, eerst met mijn podium in de Sprint Race en daarna met Aleix’ overwinning. We hebben het allemaal uitstekend gedaan! Mijn race begon goed, maar helaas verloor ik kostbare seconden in mijn inhaalpogingen op Miller. Mijn excuses aan hem voor de manoeuvre, maar ik werd meegezogen in de slipstream van Alex Marquez en op dat moment had ik geen andere keuze dan de remmen los te gooien en naar binnen te gaan. Ik pushte extreem hard om het gat achter de leiders te dichten en dat heeft me in de finale parten gespeeld. In ieder geval ben ik tevreden over het weekend. Ik voel me goed op de motor en met het team. Onze start is verbeterd en we waren constant in de strijd voor de bovenste plaatsen. We blijven hard werken en zijn ons bewust van ons potentieel.