F1: Verstappen leert driften in ludieke video

Vakantie? Natuurlijk niet! Max Verstappen kroop samen met driftlegende ‘Mad’ Mike Whiddett achter het stuur van een FD3S Mazda RX-7 met maar liefst 600 pk onder de motorkap.

(Persbericht & foto: © Red Bull Content Pool)

F1 draait om precisie, strategie en duizelingwekkende snelheden. Driften is dan weer gecontroleerde chaos: je auto bewust laten uitbreken en door de bochten laten glijden. Max Verstappen had duidelijk nog geen zin in vakantie en leerde in Milton Keynes – de uitvalsbasis van Oracle Red Bull Racing – driften van de Nieuw-Zeelandse legende ‘Mad’ Mike Whiddett. De tweevoudige wereldkampioen F1 worstelde vol zeldzame zenuwen met de 600 pk van MADBUL, de flink getunede FD3S Mazda RX-7 van Mad Mike. Een schril contrast met zijn vertrouwde RB19 waar hij dit seizoen al 10 overwinningen mee boekte natuurlijk. Maar het blijft Max Verstappen…

“Leren driften was heel gek”, vertelt Max Verstappen. “Ik wist niet wat ik kon verwachten. Ik denk dat ik de laatste twee jaar niet meer zo nerveus ben geweest. Driften staat immers haaks op hoe ik normaal rij. Het voelde alsof ik weer 16 was en voor het eerst in een F1-auto sprong! Vanaf ik het driften wat onder de knie had, kwam ik in mijn natuurlijke zone waarin ik de grenzen van de auto opzocht, zoals ik dat ook doe in de F1. Ik voelde diezelfde adrenalinestoot en mijn instinct nam het over.”

Bekijk hier de video