Porsche Supercup Spa: eerste zege voor Schuring, Paque op rookie-podium

Morris Schuring heeft de Porsche Supercup-race op het Circuit de Spa-Francorchamps gewonnen. Hij weerstond aan de druk van Bastian Buus, die tweede werd. Benjamin Paque bemachtigde in zijn thuisrace een podiumplek bij de rookies. De race werd vervroegd afgevlagd nadat een regenbui het circuit bereikt had.

(Foto: © Joachim Cieters)

Morris Schuring vertrok vanop de polepositie in de Porsche Supercup-race. Bastian Buus startte op de vierde plek en reed na een uitstekende start al snel achter Schuring. De 18-jarige Nederlander werd de gehele race onder druk gezet door Buus, maar hield het hoofd koel. Met nog een ronde te gaan werd de race stilgelegd omdat het begon te regenen.

Er vond geen herstart plaats en dus mocht Schuring juichen, hij pakte zijn eerste overwinning in de Porsche Supercup. Buus, de leider in het kampioenschap, moest tevreden zijn met een tweede plek. Dorian Boccolacci werd derde, Harry King vierde. Larry ten Voorde verloor wat terrein op zijn titelconcurrenten, hij tikte pas als achtste aan. Benjamin Paque was de derde rookie die over de meet reed en mocht dus op het podium staan in zijn thuisrace.

In het kampioenschap bouwt leider Buus zijn voorsprong uit. Hij heeft dertien punten bonus op tweede plek King. Boccolacci gaat over ten Voorde naar de derde plek en staat vijtien punten achter op Buus. Ten Voorde heeft 22 punten minder en bezet de vierde plek. Paque zakt in het rookie-klassement van de tweede naar de derde plek, hij staat zes punten achter op leider Alessandro Ghiretti.

De Porsche Supercup last nu een zomerpauze in en trekt van 25 tot 27 augustus naar Zandvoort.