GT World Nürburgring: Marciello-Gounon-Boguslavskiy en Mercedes zetten met zege titelambities kracht bij

De voorlaatste wedstrijd van de GT World Endurance, een 3-uursrace op de Nürburgring, resulteerde in een overtuigende zege voor het Akkodis ASP Mercedes-trio Marciello-Gounon-Boguslavskiy. Het trio zet zo ook een stevige stap richting zowel de algemene GT World-titel, als de titel in uithouding. Van Belgische zijde was de zevende plaats van Dries Vanthoor, Charles Weerts en de Zuid-Afrikaan Sheldon van der Linde de beste prestatie, uiteraard in een BMW M4 GT3 van WRT.

Veel kruid was er niet opgewassen tegen de Akkodis ASP Mercedes AMG-GT3 die van op de polepositie naar de zege reed. Enkel Luca Stolz kon in de Team AlManar Mercedes AMG-GT3 op het einde de indruk wekken nog iets aan de zege van de #88 Mercedes te kunnen doen. Echter Stolz strandde op net geen tweede seconden, samen met Fabian Schiller en Maro Engel. Het Tresor Orange1 Audi-trio Feller-Drudi-Marschall maakte het podium volledig, voor de Sainteloc Audi van Niederhauser-Mies-Gachet en de Rutronik Porsche van Olsen-Heinrich-Preining.

Mooi debuut van Pauwels, knappe inhaalrace van WRT

Van Belgische zijde kon Frédéric Vervisch in de Comtoyou Audi R8 LMS GT3 even de indruk wekken voor een ereplaats te gaan, maar uiteindelijk strandde de Belgische Audi op een achtste stek. Kobe Pauwels maakte in die Audi een mooi debuut, waarbij hij meteen voor de leeuwen werd geworpen in de Pro-klasse van het sterke GT World kampioenschap. “Ik moest even aanpassen aan het rijden met volle tank en inhalen was ook nog niet echt makkelijk, maar ik ben tevreden over mijn debuut hier”, aldus de jonge Pauwels na zijn stint.

WRT kende een weinig evidente kwalificatie, maar Dries Vanthoor, Charles Weerts en Sheldon van der Linde reden een knappe inhaalrace die uiteindelijk op een zevende plaats eindigde. De zusterwagen van Martin, Rossi en Farfus verdween na een aanrijding uit de race.

Podium voor Comtoyou Racing in Silver Klasse

In de Gold Cup ging de zege naar de #157 Winward Mercedes, terwijl het volledig Belgische trio Soulet-Baert-Magnus in de Comtoyou Audi als vijfde over de meet kwam. Comtoyou pakte wel een podium in ‘Silver’, dankzij Hezemans-Dejonghe-Hutchison, waarmee het team zijn kansen op de titel heel houdt. De zege was voor GRT Grasser en Lamborghini. In de Bronze Cup tot slot was de overwinning Herberth Motorsport Porsche, terwijl zowel Sarah Bovy (Iron Lynx Lamborghini) als de familie Machiels (AF Corse Ferrari) nipt buiten de punten vielen op de plaatsen elf en twaalf.

De finale van de GT World Endurance volgt op 30 september en 1 oktober in Barcelona. De volgende Sprintmeeting is op 2 en 3 september in Hockenheim.