GT World Nüburgring: Mercedes op pole, Bovy primus in Bronze Cup

Op de Nürburgring hadden de weergoden ook een verrassing in petto met een stevige regenbui vlak voor de start van de kwalificatie van de vierde race van de GT World Endurance. Dat weerhield de leider in het GT World-kampioenschap en de nummer twee van de voorbije 24 Uur van Spa er niet van om de polepositie te grijpen. De #88 AKKODIS ASP Team Mercedes-AMG van Boguslavskiy-Marciello-Gounon start straks, om 14u45, van op de eerste startplaats voor een wedstrijd van drie uur. 

De hemelsluizen gingen kort voor de kwalificatie behoorlijk open en dat betekende dus een moeilijke kwalificatie. Uiteindelijk bleek het trio Boguslavskiy-Marciello-Gounon dus het snelst, voor de Iron Lynx Lamborghini van Bortolotti-Caldarelli-Pepper. De eerste Belgen, Pauwels-Vervisch-Haase (Comtoyou Audi) reden naar de negende plaats, één plek beter dan de leiders in GT World Endurance, Wittmann-Yelloly-Eng (ROWE BMW). WRT moest het stellen met een zeventiende positie voor Weerts-D.Vanthoor-Van Der Linde en een 22ste voor de winnaars van de laatste sprintrace van de GT World, Maxime Martin en Valentino Rossi, samen met Augusto Farfus. 

Een schitterende prestatie was er ook voor de Iron Dames, met onder meer Sarah Bovy, die niet enkel de polepositie in de Bronze Cup wegkaapten, maar ook als veertiende algemeen van start zullen gaan. 

Soulet-Baert-Magnus (Comtoyou Audi) starten als derde in de Gold Cup, hun teamgenoten met onder meer Sam Dejonghe mogen als tweede in de Silver Cup van start gaan. Jef en Louis Machiels – samen met Andrea Bertolini – tikten als veertiende in de Bronze Cup aan in de nieuwe Ferrari 296.