F1 Spa: Verstappen wint sprintrace, Piastri eerste keer op podium

Max Verstappen (Red Bull) heeft de sprintrace in Spa op zijn naam geschreven. Hij verloor even de leiding aan Oscar Piastri (McLaren), maar had die al na enkele ronden opnieuw te pakken. Piastri werd uiteindelijk knap tweede, Pierre Gasly (Alpine) finishte al even knap derde.

(Foto: © Joachim Cieters)

Door een hevige bui werd de start van de sprintrace met een halfuur uitgesteld. Vier opwarmronden werden er achter de safety car afgewerkt, waardoor er nog elf raceronden op de teller stonden. Sommige rijders opteerden om direct over te schakelen op de intermediate-band, de rest met onder andere Max Verstappen (Red Bull) bleef een ronde langer op het full wet-rubber.

Verstappen verloor daardoor de koppositie aan Oscar Piastri (McLaren), maar pakte die terug na een safety-car periode veroorzaakt door een crash van Fernando Alonso (Aston Martin). Oscar Piastri eindigde uiteindelijk op een mooie tweede plek. Pierre Gasly (Alpine) werd knap derde. Charles Leclerc en Carlos Sainz (beide Ferrari) vulden de top vijf verder aan. Lewis Hamilton (Mercedes) kwam als vierde over de streep, maar door een tijdstraf zakte hij naar de zevende positie. De Brit kreeg die straf na een botsing met Sergio Pérez (Red Bull).

Morgen staat de Grote Prijs van België op het programma, de start is om 15u00.