Porsche Supercup Spa: Ghislain Cordeel aan het woord

Ghislain Cordeel is een van de drie Belgen die dit weekend in actie komen op het Circuit de Spa-Francorchamps. Hij kijkt er naar uit om in de Porsche Supercup zijn thuisrace af te werken en hoopt op een mooie prestatie, want het zit onze landgenoot voorlopig niet mee dit seizoen.

(Foto: © Joachim Cieters)

“Het is leuk om hier te zijn en om de fans te zien”, vertelde Ghislain Cordeel. Onze landegenoot rijdt zijn eerste volledige seizoen in de Porsche Supercup en kijkt uit naar zijn thuisrace. Het weekend zal vooral gekarakteriseerd worden door de regen, maar daar heeft Cordeel geen probleem mee. “Ik rij graag in de regen en het volgens de voorspellingen zou het vaak regenen. De top tien halen is het doel, maar ik streef naar een top acht-plek.”

Dit seizoen heeft Cordeel zich nog niet echt kunnen tonen in de races, maar daar heeft hij een goede reden voor. “Voorlopig zit het ons niet mee dit seizoen. Vooral in de afgelopen twee races, daar ben ik er telkens uitgereden. We zitten altijd rond de top tien qua pace, maar het maximale hebben we er nog niet kunnen uithalen. We hebben net nog dat tikkeltje geluk nodig.”