F1 Spa: Sainz snelste, Verstappen laatst zonder tijd

De eerste en enige vrije training in de F1 is achter de rug. Op een drijfnat Circuit de Spa-Francorchamps zette Carlos Sainz (Ferrari) de snelste tijd neer. McLaren-rijders Oscar Piastri en Lando Norris volgden op de tweede en derde plek. Logan Sargeant (Williams) zorgde halverwege voor een rode vlag-periode.

(Foto: Joachim Cieters)

De rijders zochten de limiet op het natte asfalt en sommigen gingen ook even van de baan. Zo schampte Zhou Guanyu (Alfa Romeo) de bandenmuur. Hij beschadigde de voorvleugel, maar bleef van erger gespaard. Logan Sargeant (Williams) kwam harder in aanraking met de barrières nadat hij rechtdoor ging in Les Combes. De Amerikaan kon niet verder en even werd de sessie stilgelegd om zijn bolide weg te takelen.

Carlos Sainz (Ferrari) was uiteindelijk de snelste met een tijd van 2:03.207. Oscar Piastri (McLaren) werd tweede op meer dan een halve seconde, Lando Norris (McLaren) eindigde op de derde plek. Lance Stroll (Aston Martin), Pierre Gasly, Esteban Ocon (beide Alpine) en Max Verstappen (Red Bull) zetten geen tijd neer.

De kwalificatie voor de race op zondag vindt straks plaats om 17u00.