FIA ERC Rome: thuisrijders versus ERC-tenoren

Dit weekend leiden alle wegen naar Rome waar de zesde manche van het ERC geprogrammeerd staat. De tenoren van het Europees kampioenschap mogen weer over snel asfalt scheuren tijdens de Rally di Roma Capitale.

Tekst: Koen Nuyts en foto: © FIA ERC

Op de deelnemerslijst zien we de gebruikelijke namen van het succesvolle ERC. Onder andere leider Hayden Paddon (Hyundai I20 N Rally2) zal op succes jagen, maar zal ditmaal rekening moeten houden met snelle Italianen zoals Giandomenico Basso, Damiano De Tomasso en Fabio Andolfi (allen met een Skoda Fabia). Nadat hij enkele wedstrijden in het ERC aan zich voorbij liet gaan, is de Fransman Yoann Bonato er ook terug bij met zijn Citroen C3 Rally2. Martins Sesks (Skoda) die prima presteerde tijdens de afgelopen wedstrijden op onverhard, zal zijn goede vorm willen verzilveren op de verharde wegen in en rond Rome.

Voormalig Europees kampioen Alexey Lukyanuk is ook terug van de partij. De Rus zal na meer dan een jaar afwezigheid starten met een Skoda Fabia RS Rally2. Met Yevgen Chervonenko als navigator is dit een mooi verhaal van vrede en verdraagzaamheid. Aangezien Lukyanuk de Russische nationaliteit heeft en Chervonenko als Oekraiener door het leven gaat.

De Rally di Roma Capitale start morgen met een showproef rond het magische Colosseum. Op zaterdag en zondag staan er elk zes proeven gepland.