Belcar Historic Cup Zolder: demonstratie van Erik Qvick in BMW E36 STW

Afgelopen weekend stond tijdens de Zolder Historic GP ook de Belcar Historic Cup op het menu en dat voor de derde afspraak van het seizoen. Ondanks enkele forfaits was het kampioenschap opnieuw goed voor een deelnemersveld van 42 wagens. De favorieten lieten zich opnieuw opmerken in de verschillende klassen.

Er lijkt voorlopig geen maat te staan op de BMW E36 STW van VR Racing by Qvick Motors. Erik Qvick was de rijder van dienst dit weekend en de man uit Oostende realiseerde de polepositie en won bovendien beide races met een voorsprong van meer dan 20 seconden. Luc Moortgat (Porsche 964), Tim Kuijl (BMW E36) en Luc Branckaerts (Corvette C4) waren de overige piloten die mee Erik Qvick mochten flankeren op het podium.

Verder waren er nog goede prestaties en klasse zeges voor Dieter Kuijl (Ford Capri Weslake klasse 1) Marc Roessle (Ford Escort MK1 klasse 2), en Wim Kuijl (Ford Capri Cosworth klasse 2) en kregen we mooie gevechten in de buik van het peloton. Pech was er opnieuw voor Tim Kuijl die opnieuw een motor van zijn BMW E36 in rook zag opgaan.  Ook Floris Fick verloor door technische tegenslag zijn leidersplaats in klasse 2 ten voordele van Gust Van Haelst die de nieuwe leider wordt. 

Na drie weekends op vijf is het kampioenschap over halfweg en vinden we met Brauneiser, Gust Van Haelst, Guy Fastres en Ilaria Stalliviere vier leiders in de verschillende categorieën waarvan geen enkele titelverdediger. Maar er zijn nog twee weekends of vier races te gaan in Francorchamps en op de Nürburgring waarbij op het einde de acht beste resultaten in rekening worden gebracht op tien verreden races. De titelverdedigers zijn dus nog niet uitgeteld.