Porsche Supercup Hongarije: King overleeft twee safety cars en pakt de zege, Paque in top vijf

Harry King heeft op de Hungaroring zijn tweede zege van het seizoen gepakt. Hij startte vanop de polepositie en reed van start tot finish aan de leiding. Dorian Boccolacci kwam als tweede over de meet, Bastian Buus mocht ook het podium op. Benjamin Paque werd knap vijfde.

(Foto: © Porsche Supercup)

De race werd twee keer onderbroken door een safety car-periode. De eerste kwam er nadat Ghislain Cordeel en Giorgio Amati met elkaar botsten. Beide rijders moesten opgeven. In het slot van de race moest de safety car nogmaals de baan op, deze keer omdat de wagen van Jorge Lorenzo stilstond.

Na de herstart waren er nog twee ronden af te werken, maar Harry King gaf zijn koppositie niet meer af. De Brit reed van start tot finish aan de leiding en won zo zijn tweede race van het seizoen. Dorian Boccolacci en Bastian Buus kwamen respectievelijk als tweede en derde over de streep. Larry ten Voorde tikte als vierde aan. Benjamin Paque veroverde met een vijfde plek zijn beste resultaat in de Porsche Supercup en liet de Brabançonne weerklinken op het rookie-podium.

In het kampioenschap behoudt Buus de koppositie, hij heeft 64 punten achter zijn naam staan. King springt door zijn overwinning over ten Voorde naar de tweede plek. Zeven punten scheidden King en Buus, ten Voorde staat derde op tien punten achterstand. Boccolacci volgt op twaalf punten. In het rookie-kampioenschap neemt Paque de leidersplaats over van Alessandro Ghiretti, die de race niet uitreed. Onze landgenoot heeft een voorsprong van twee punten.