In een notendop: GT Open – GT Cup Europe – TCR Europe – IMSA

• GT Open – De winst bij de eerste race op het circuit van Paul Ricard was voor de McLaren van Optimum Motorsport, bestuurd door het duo De Haan-Fagg. Onze landgenoot Laurent De Meeus werd met zijn AF Corse Ferrari zeventiende algemeen en achtste in Pro-Am. De Aston Martin van Street-Art Racing eindigde 29ste.
  • GT Cup Europe – Alex Reimann won met een Porsche 911 GT3 Cup (type 992) van het Estse team EST1 de eerste wedstrijd op het circuit van Le Castellet. De duo’s Quentin Antonel-Nicolas Vandierendonck en Xander Przybylak-Laurent Vandervelde werden voor Q1 Trackracing respectievelijk vierde en vijfde algemeen, en tweede en derde in Am. De derde Porsche van het Belgische team werd in handen van de Brazilianen Condé en Mello tiende. De Aston Martin Vantage van Street-Art Racing eindigde achttiende en eerste in de Trophy categorie.
  • TCR Europe – Ook het Europese toerwagenkampioenschap kwam in het zuiden van Frankrijk in actie. De eerste vier plaatsen bij race 1 werden door Comtoyou Racing ingenomen. John Filippi won met zijn Audi RS 3 LMS vanaf pole, met iets meer dan een seconde voorsprong op Nicola Baldan. Kobe Pauwels werd derde, voor Tom Coronel. De vijfde wagen van het Belgische team eindigde in handen van Viktor Davidovski op plaats zeven.
  • IMSA – Het werd een uiterst succesvolle wedstrijd op Lime Rock Park voor de beide Aston Martin Vantage GT3 van Heart of Racing Team. Het team van Ian James won zowel GTD Pro als GTD. Ross Gunn en Alex Riberas zegevierden in GTD Pro, voor de Lexus RC F GT3 van Hawksworth-Barnicoat. In GTD ging de winst naar hun teamgenoten, Roman De Angelis en Marco Sorensen.

(Foto: © TCR Europe)