WRC Centraal Europa: proeven zijn gekend

De proeven van de Central European Rally (van 26 tot 29 oktober) zijn gekend. Dat betekent dat de fans vanaf nu tickets kunnen kopen voor de voorlaatste manche van het FIA World Rally Championship van dit seizoen. Ticket zijn te verkrijgen op centraleuropeanrally.eu en kosten op vrijdag en zaterdag 45 euro en op zondag 35 euro. Op de klassementsproeven zelf zal het ook mogelijk zijn om kaartjes te kopen.

De Tsjechische hoofdstad Praag vormt donderdagmiddag het indrukwekkende decor voor de startceremonie en presentatie. Van daaruit gaan de auto’s naar de eerste korte Super Special Stage, waar ze dat weekend voor het eerst tegen de klok racen. Kaarten voor deze spectaculaire show zijn binnenkort verkrijgbaar. Tsjechië wordt opnieuw in al zijn schoonheid tentoongesteld op dag twee van de rally, wanneer de teams op zeven etappes op de proef worden gesteld. Drie etappes worden elk twee keer verreden – zowel de ochtend- als de middaglus, waarbij de volgorde telkens verschilt. Het hoogtepunt van de dag komt aan het einde van de eerste lus: de Super Special Stage in de stad Klatovy. Hier bieden toeschouwersgebieden een geweldig uitzicht op de actie, terwijl de auto’s twee ronden van het circuit afleggen.

Op de zaterdag staan ​​twee lussen, elk bestaande uit drie klassementsproeven, op het programma, die garant staan ​​voor meer dan 100 kilometer actievolle autosport. Net buiten de stadspoorten van Passau wacht de eerste sportieve uitdaging. Het is slechts een snelle sprong over de rivier de Inn naar de 16 kilometer lange etappe ten oosten van de ‘stad van de drie rivieren’, in de regio ten noordwesten van Münzkirchen in Oostenrijk. Met 27 kilometer is de proef de langste van het hele evenement. De lus komt dan tot een einde aan de Duitse kant van de grens.

De laatste kilometers op volle toeren zullen ook in Duitsland en Oostenrijk zijn. De twee lussen, elk bestaande uit twee etappes, zijn ongeveer 70 kilometer tegen de klok. De Böhmerwald-etappe in Oostenrijk zorgt voor 17 kilometer actie. De slotetappe van zondagmiddag, Passauer Land, vindt plaats in de regio Breitenberg. Deze route van 16 kilometer vormt tevens de Power Stage, waarop waardevolle – en misschien wel doorslaggevende – bonuspunten te verdienen zijn. De podiumceremonie vindt vervolgens plaats voor het stadhuis in het hart van Passau, vlakbij het punt waar de rivieren Donau, Inn en Ilz samenkomen.