Formule E Rome: rookie-test op vrijdag

Buiten de twee wedstrijden van het E-Prix weekend op 15 en 16 juli wordt er in Rome ook nog de tweede Rookie Test van het seizoen gehouden in de Formule E. Op vrijdagnamiddag zullen de “debutanten” de piste kiezen.

Foto: © fiaformulae.com

Wie gaat er aan de slag? Voormalig Formule 2 rijder Luca Ghiotto zal opnieuw het stuur nemen van de Nissan. De Italiaan zit voor deze constructeur al in het ontwikkelingsprogramma. Ook bij Maserati zien we geen wijziging in de effectieven: regerend FIA F2 kampioen en Aston Martin reserverijder Felipe Drugovich zal er opnieuw van de partij zijn. Verder zijn er nog de Chinees Yifei Ye (Porsche), voormalig Red Bull rijder Daniil Kvyat (NIO) en Red Bull Junior Zane Maloney (Andretti). Verrassend is de aanwezigheid van Adrien Tambay, zoon van voormalig F1 rijder Patrick en regerend ETCR kampioen, op de Cupra ABT Mahindra, terwijl het officiële Indische team hun landgenoot Jehan Daruvala bevestigden. Sheldon van der Linde (Jaguar), Jack Aitken (Envision Jaguar) en de Ier Charlie Eastwood (McLaren) vervolledigen het rijtje.

Bij DS, het team waar onze landgenoot Stoffel Vandoorne aan de slag is, wordt de E-TENSE FE23 in handen gegeven van Yann Ehrlacher.