In een notendop: rally – rallycross

  • Luxemburg – Op 14 en 15 juli is er de Rally van Luxemburg over 12 proeven en 336 kilometer tegen de chrono. De Duitser Marijan Griebel, op Skoda Fabia R5, zal een van de hoofdrolspelers zijn. Griebel schreef de wedstrijd al driemaal op zijn naam.
  • Boucles Condruziennes – Ondanks een terugval van het aantal wedstrijden in de provincie Luik, komt er op 1 oktober de organisatie van de “1ste Boucles Condruziennes”, een ASAF wedstrijd van het type “B-Short” bestaande uit drie lussen van twee proeven, voor een totaal van 100 kilometer tegen de tijd. Die worden gehouden in de bossen rond de gemeente Somme-Leuze en in de velden van Warzée, rondom de dorpjes Terwagne en Pair. Er zal een spectaculair eindgedeelte zijn in de steengroeve van Ouffet. Het parcours werd uitgestippeld met zorg voor de huidige bekommernissen rond de rally en veiligheid. Zo komen er chicanes om de snelheid te drukken in de dorpskernen, worden de verboden zones uitgebreid en zullen grote agglomeraties vermeden worden.
  • RX Touraine – De vierde manche van het Franse rallycross kampioenschap zag de Q1 op zaterdag afgelast nadat een gat in het asfalt was verschenen op de onlangs heraangelegde baan. Het gat werd gerepareerd, maar het euvel verscheen opnieuw en na de opschorting van Q4 en een lange wachttijd, besloot de organisatie uiteindelijk om de meeting in zijn geheel af te gelasten. Een algemeen klassement werd opgesteld aan de hand van de twee verreden kwalificatiesessies. Davy Jeanney werd uitgeroepen tot winnaar bij de Supercar. Andere winnaars werden Julien Meunier (Super1600), Andréa Benezet (Junior), Mélanie Lefrançois (vrouwen), Grégory Le Guernevé (Divisie 3) en Tom Daunat (Divisie 4).