ELMS Le Castellet: 42 wagens voor de wedstrijd in Frankrijk

Door het annuleren van de wedstrijd in Imola geldt deze op het Circuit Paul Ricard als de tweede van het seizoen van de European Le Mans Series. De openingsmanche in april in Barcelona werd verrassend gewonnen door de Racing Team Turkey Oreca van Salih Yoluç, Charlie Eastwood en Louis Delétraz, uitkomend in LMP2 Pro-Am. Tom Van Rompuy maakte in Spanje zijn competitiedebuut met een LMP2-wagen en deed dit prima met een elfde positie algemeen en een vijfde in Pro-Am. Ook Alessio Picariello begon uitstekend aan zijn seizoen. Hij won met teamgenoten Zacharie Robichon en Ryan Hardwick LMGTE.

(Foto’s: © ELMS / FocusPackMedia – Harry Parvin)

Voor de wedstrijd in Le Castellet worden achttien LMP2, waarvan elf in Pro-Am, twaalf LMP3 en twaalf wagens in LMGTE aan de start verwacht. De kwalificaties vinden zaterdagmiddag om 14u30 plaats en de wedstrijd van vier uur start zoals gebruikelijk zondag om 11u30.

Tom Van Rompuy vormt op de DKR Engineering Oreca een team met Sebastián Álvarez. De derde rijder werd nog niet bekendgemaakt. De Proton Competition Porsche van Alessio Picariello krijgt in de GT-klasse onder andere tegenstand van  de AF Corse Ferrari van Ulysse De Pauw. De Pauw vormt in Frankrijk opnieuw een equipe met de Griek Kriton Lentoudis en de ervaren Rui Aguas. Het trio werd in Spanje zesde.

Deelnemers

Le Mans Cup: derde manche voor Brent Verheyen

Ook voor de derde manche van de Michelin Le Mans Cup staan 42 bolides, samengesteld uit 30 LMP3’s en twaalf GT’s, op de voorlopige deelnemerslijst.

Brent Verheyen leek samen met Pieder Decurtins lange tijd op weg naar een top 10 in Barcelona. Een penalty, laat in de wedstrijd, wierp de Haegeli by T2 Racing Duqueine echter terug naar een uiteindelijke dertiende stek. Het Zwitserse team is ongetwijfeld gebrand op een sterke prestatie, na een moeilijke week in La Sarthe tijdens Road to Le Mans.

Deelnemers