Extreme E: Rosberg X Racing met dubbelzege in Island X Prix

In het derde seizoen van de Extreme E, pakte Rosberg X Racing (RXR) opeenvolgende overwinningen in de Island X Prix op Sardinië. Mikaela Åhlin-Kottulinsky en Johan Kristoffersson haalden dit weekend tweemaal de bovenste trede van het podium en werden daarmee het eerste team dat dit deed in het nieuwe double-header-formaat.

Foto: © extreme-e.com

Door de vele kampioenspunten springt het team Veloce Racing in het klassement vooruit, waarbij het team van Nico Rosberg halverwege het seizoen nu slechts vier punten van de leiding verwijderd is.

Johan Kristoffersson, Rosberg X Racing: “We hebben een geweldig weekend gehad hier op Sardinië, dat een echt RXR-eiland lijkt te zijn. Gisteren zijn we erin geslaagd om de overwinning te pakken op een zeer lastige grid-slot, en vandaag bevonden we ons weer in hetzelfde slot, maar kozen we voor een andere tactiek, en toen ik een klein gaatje zag, ging ik ervoor. Een fractie van een seconde had ik er spijt van omdat er geen ruimte was, maar het lukte me om er doorheen te komen en vanaf daar kon ik het tempo redelijk goed beheersen. We hadden ook een briljante wissel en slaagden erin om dat gat wat meer te dichten, en vanaf dat moment deed Mikaela [Åhlin-Kottulinksy] het fantastisch om het naar huis te brengen. Vandaag was de perfecte dag om alle drie onze races te winnen en de auto is in perfecte staat. Een dikke merci aan het team, de monteurs en iedereen die dit mogelijk hebben gemaakt. Het is geweldig om terug te zijn in de strijd om het kampioenschap.”

Tweemaal tweede dit weekend was het ACCIONA | SAINZ XE Team, dat met 109 punten de leiding aan de top van het kampioenschap behoudt.

Extreme E keert terug voor de zevende en achtste manche op 16 en 17 september op een nog niet onthulde locatie. Meer nieuws daaromtrent volgt binnenkort.