Fiesta Cup Benelux Zolder: Tomas De Backer meester in eigen huis

Tomas De Backer heeft de eerste Ford Fiesta Sprint Cup Benelux wedstrijd van Zolder Supercar Madness op zijn naam geschreven. De snelle Belg werd net als bij zoveel eerdere ontmoetingen voortdurend op de bumper gezeten door Alan Czyz. De jonge Pool zag echter geen kans om De Backer te verrassen en moest zodoende genoegen nemen met een tweede positie.

Ook de tweede race wist De Backer achter het stuur van de #97 FordStore Feyaerts te winnen. Net als in race één werd onze landgenoot de hele race geschaduwd door Alan Czyz, in de vertrouwde #46 Nowicki Auto Serwis, maar opnieuw kreeg de jonge Pool geen kans en moest op minder dan één seconde van de winnaar genoegen nemen met een tweede positie!

Met twee overwinningen én de snelste ronde in Race 2 scoorde Tomas De Backer de volle pot of 41 punten, hetgeen hem in de tussenstand op 111 punten brengt, maar Alan Czyz, in training en Race 1 de snelste goed voor twee extra punten, blijft met 118 punten leider in de Benelux Ford Fiesta Sprint Cup! Op 11, 12 en 13 augustus krijgen we op het snelle TT Circuit het vervolg in de strijd tussen de Belg en de Pool tijdens de traditionele Jack’s Racing Day.