BNL Karting Series Mariembourg: Britten sterk, Lowette leider in Junior Max

Terwijl in Spa-Francorchamps de toppers uit de GT-racerij elkaar 24 uur lang op de hielen zaten, streden een uurtje rijden daarvandaan in Mariembourg, de jonge kartingtalenten om de zege in de BNL Karting Series. De meeting in Mariembourg was de tweede afspraak van de Rotax BNL Karting series. Na de zomervakantie volgen nog het Noord-Franse Ostricourt en de races in Genk.  

Foto: Lowette

In de Mini Max was de zege voor Jacob Ashcroft, een jonge Brit en zijn landgenoten Ethan Jeff Hall en Mark Kimber deden het in Senior Max. In de Junior Max was de zege voor de Nederlander Kasper Schormans, terwijl Beau Lowette de beste Belgische vertegenwoordiger was met een tweede plaats in de finale. Beau Lowette was leider na de heats (drie races) in heel moeilijke condities, met regen en een op drogende baan. 

In de prefinale op zondag startte ik op dus de eerste plaats”, doet de zoon van Stijn Lowette het verhaal. “Enkele foutjes in het begin van de race hebben me wat plaatsen gekost maar ik kon toch als derde over de meet rijden, meteen mijn startplaats voor de finale. Ik kon in die finale de leidersplaats pakken, maar zakte vervolgens naar de zesde plaats, om vervolgens weer naar de tweede plek te rijden. In de einduitslag van het weekend ben ik derde geworden. Ik ben voor de zomerpauze leider in het kampioenschap.

Dit weekend rijdt Beua Lowette opnieuw in Mariembourg voor de Rotax Max Eurotrophy, opnieuw met een zeer internationaal deelnemersveld.  “Op het einde van de maand rijden we dan in Le Mans de RMCIT, weer een Europese wedstrijd met alle toppers aan de start.”