In een notendop: FIA F2 – FIA F3 – FRECA

  • FIA F3 – In een kletsnatte race 1 voor de Formule 3 op de Red Bull ring ging de zege voor het eerst naar Paul Aron (Prema). De Est verzilverde een lange inhaaljacht op de leider van het eerste uur, poleman Josep Maria Martì (Campos). Martì zag na twee safetycar interventies zijn voorsprong wegsmelten en moest op wegkwijnende banden Aron voor zich laten. De Spanjaard zakte nog weg tot een zevende plaats. Het podium werd vervolledigd door Gabriele Minì (Hitech) en Caio Collet (Van Amersfoort).
  • FIA F2 – Een moeilijke sprintrace op de Red Bull Ring ook voor de Formule 2, waar de rijders op weg moesten op een opdrogende baan. Enkelen gokten op regenbanden, maar moesten algauw hun fout inzien. Gelukkig waren er enkele safetycar interventies die een “goedkope” pitstop mogelijk maakten. De juiste keuze maakte de Amerikaan Jak Crawford (Hitech), die van bij aanvang op slicks zat, zijn banden uitstekend beheerde en uiteindelijk naar een mooie, gecontroleerde zege ging. Victor Martins (ART) deed met de tweede plaats een goede zaak in het kampioenschap, want zowel puntenleider Vesti als uitdager Pourchaire eindigden buiten de punten. Clement Novalak (Trident) reed een begeesterde race en rukte op van de twintigste startplaats naar de derde plek op het podium. In een lastige race raakte onze landgenoot Amaury Cordeel met zijn UNI-Virtuosi machine verstrikt in de positiegevechten in het peloton en geraakte niet verder dan de zeventiende plaats, met nog enkele sancties boven zijn hoofd (safetycar inbreuken). (Foto: © Dutch Photo Agency)
  • FRECA – Op Spa was er een raceweekend voor de Formula Regional Europe, waarin de resultaten al snel bijzaak werden. Op vrijdag ging race 1 naar Rafael Camara (Prema), die zijn eerste zege haalde, voor Tim Tramnitz (R-Ace) en Nederlander Martinius Stenshorne (R-Ace). Zaterdagochtend was er dan de dramatische race 2 die in de laatste ronde werd stilgelegd met rode vlag. De winst was voor Andrea Antonelli (Prema) met Tim Tramnitz (R-Ace) en Joshua Durksen (Arden). De volledige impact van het drama dat zich achterin het veld afspeelde was toen nog niet gekend. Onze landgenote Maya Weug (KIC) haalde een achtste en een zesde positie op Spa. In het kampioenschap staat Stenshorne (114 punten) aan de leiding, voor Antonelli (107) en Tramnitz (98).