F1 Spielberg: sprint-pole voor Verstappen

Max Verstappen (Red Bull) heeft ook voor de sprintrace op de Red Bull Ring de polepositie bemachtigd. De regerende wereldkampioen bleef zijn ploegmaat Sergio Pérez en Lando Norris (McLaren) voor.

(Foto: © Red Bull Racing)

In SQ1 lag het circuit er nog wat nat bij, maar al snel vormde zich een droge lijn. Lewis Hamilton (Mercedes) was de grootste verrassing, de Brit kwam niet verder dan een achttiende plek. Zhou Guanyu (Alfa Romeo), Oscar Piastri (McLaren), Valtteri Bottas (Alfa Romeo) en Logan Sargeant (Williams) mochten ook beschikken na SQ1.

Voor Mercedes werd het nog erger, George Russell kreeg af te rekenen met een hydraulisch probleem en zette geen enkele tijd neer in SQ2. Hij eindigde zo op de vijftiende plek. Ook Alexander Albon (Williams), Pierre Gasly (Alpine), Yuki Tsunoda (AlphaTauri) en Nyck de Vries (AlphaTauri) waren klaar na SQ2.

In SQ3 kwam niemand in de buurt van Max Verstappen (Red Bull). De Nederlander was bijna een halve seconde sneller dan zijn ploegmaat Sergio Pérez, die de tweede startplek bemachtigde. Lando Norris kwalificeerde zich knap als derde, gisteren eindigde de Brit vierde in de kwalificatie voor de race van zondag. Ook Nico Hülkenberg reed een knappe kwalificatie, een vierde startplek was het resultaat. Carlos Sainz (Ferrari) sloot de top vijf af.

De sprintrace start om 16u30, morgen begint de race om 15u00.