F1 Spielberg: Verstappen snelste in enige oefensessie

Max Verstappen (Red Bull) liet in de enige vrije training voor de GP van Oostenrijk de snelste tijd noteren. Carlos Sainz en Charles Leclerc (beide Ferrari) waren de dichtste achtervolgers.

(Foto: © Red Bull Racing)

Dit weekend krijgen de teams en rijders slechts één vrije training om zich voor te bereiden op de sprintrace en de GP van zondag. In tegenstelling tot het vorige sprintweekend in Baku, waar de enige vrije training meermaals onderbroken werd, verliep deze sessie zonder oponthoud. Al belandde er wel een rookfakkel op het circuit, die door de marshals snel opgeruimd werd.

Max Verstappen (Red Bull) voelde zich meteen comfortabel op de Red Bull Ring en zette de snelste tijd neer. Hij was twee en een halve tiende sneller dan Carlos Sainz (Ferrari), die zijn ploegmaat Charles Leclerc nipt voor bleef. Lewis Hamilton (Mercedes) eindigde op de vierde plek, Sergio Pérez (Red Bull) kwam niet verder dan een vijfde tijd.

Om 17u00 volgt de kwalificatie. Morgen staat de sprintkwalificatie om 12u00 gepland en de sprintrace om 16u30. De race start zondag om 15u00.