In een notendop: F1 – F4 – F1 Academy

  • F4 British – Op Silverstone was er een raceweekend voor de Britse Formule 4. De zeges gingen naar Josh Irfan (Rodin Carlin) op zaterdag en naar zijn teamgenoot Noah Lisle en James Piszcyk (Hitech) op zondag. Voor onze landgenoot Douwe Dedecker (Virtuosi) was er respectievelijk een zestiende, een zesde en een negentiende plaats. In het kampioenschap leidt nu Macintyre (210), voor Sharp (183).
  • F1 – Het Britse Hitech team, actief in de Formula 2, Formula 3, GB3 en Britse F4 zou de aanvraag hebben ingediend om in de Formule 1 te debuteren vanaf 2026. Hitech maakt deel uit van Hitech Global Holdings Limited van de rijke Kazach Vladimir Kim, die een aandeel heeft van 25% in het bedrijf. Of Hitech meer kans zal maken om uit te komen in de koningsklasse blijft te bekijken. De huidige F1 team zijn niet bijster enthousiast om meer concurrenten te aanvaarden, zoals team Andretti al mocht ervaren…
  • F1 Academy – Op Zandvoort waren de dames van de F1 Academy aan de slag. Tweemaal was de winst er voor Hamda Al Qubaisi (MP Motorsport), en tweemaal was dat voor haar teamgenote, de Nederlandse Emely De Heus, die dus een mooi thuisweekend beleefde temeer daar in de derde race Al Qubaisi nogmaals een derde plaats scoorde en De Heus net naast het posium strandde. De zege in race 3 o p zondag ging naar Carrie Schreiner (ART). In het kampioenschap leidt nog steeds de Spaanse Marta Garcia met 155 punten, maar Al Qubaisi sluipt dichterbij met 150 eenheden.
  • F4 Spanje – Op Navarra was er Spaanse Formule 4 met een zege voor Theophile Nael (Sainteloc) en tweemaal winst voor Valerio Rinicella (MP Motorsport). In de tussenstand leidt Nael met 132 punten, voor Clerot met 108 en Rinicella met 100.
  • F4 Italië – Drie races ook voor de Italiaanse Formule 4 op Monza. Na een bestraffing voor McLaren junior Ugochukwu en de Fransman Lacorte (voor het inhalen buiten de track limits) ging de zege op zaterdag naar Arvid Lindblad (Prema). Lindblad ging daarna door voor een grand slam met nog twee zeges op zondag. In het kampioenschap neemt Arvid Lindblad nu duidelijk afstand van de achtervolgers met 221,5 punten, voor Ugochukwu (143).