Formule E Portland: Cassidy met waardevolle zege

De Formule E was voor het eerst aan de slag op de Portland International Raceway dit weekend. De omloop van 3,221 kilometer is een gekend circuit waar o.a. al de IndyCar races hield. De zege was er voor Nick Cassidy, die een uitstekende zaak doet in het kampioenschap.

Foto: ©fiafomulae.com

Van bij de start van het weekend sneuvelden er records op de baan van Portland. René Rast (McLaren) slaagde erin om het snelheidsrecord van Sacha Fenestraz (Nissan) in de Formule E te breken met een gemiddelde van 135,3 km/u. Edoardo Mortara (Maserati) zette vervolgens de eerste ronde neer met een gemiddelde van meer dan 100 mijl per uur (160,934 km/h) en beide Jaguar rijders lieten nog twee bijkomende records noteren: Sam Bird haalde als eerste elektrische rijder een topsnelheid van 275 km/u en Mitch Evans verbrak dat record even later toen hij werd geflitst aan 276,6 km/u.

De pole ging naar de Brit Jake Dennis (Avalanche Andretti) maar in de race was het vooral Nick Cassidy (Envision Racing) die indruk maakte door van de tiende startplaats naar de winst te tijden. Een boeiende wedstrijd met veel inhaalmaneuvers en twee safetycar interventies zag naast hem op het podium de Porsche van Felix da Costa en poleman Jake Dennis.

Stoffel Vandoorne kwam niet los uit het peloton en eindigde achter zijn DS Penske teamgenoot Vergne op een dertiende plaats. Jake Dennis leidt de tussenstand met 154 punten, maar ziet Cassidy nu wel naderen tot op één punt! Stoffel Vandoorne staat op de tiende positie met 42 punten. Er volgt midden juli nog een dubbelaffiche in Rome, voor de finale (ook een dubbelrace) in Londen op het einde van de maand.