DTM Zandvoort: landgenoten ook sterk in andere wedstrijden

In Zandvoort zagen we dit weekend ook een Belgische vertegenwoordiging in de andere races, met behoorlijke resultaten voor onze landgenoten.

In de ADAC GT4 was Benjamin Lessennes dit weekend actief. Onze landgenoot, die tweede staat in het Franse GT4-kampioenschap ruilde zijn BMW M4 GT4 in voor een Aston Martin Vantage van ProSport en eindigde samen met zijn vaste teamgenoot Riccardo Van Der Ende tiende in de eerste race en zesde in de tweede wedstrijd van het weekend.

In de Duitse Porsche Carrera Cup stonden er twee Belgen aan de start, met Ghislain Cordeel (GP Elite) die heel het seizoen afwerkt en gastrijder Glenn Van Parijs (ID Racing). In de eerste race van het weekend eindigde Cordeel zevende en tweede rookie, twee plaatsen beter dan Van Parijs.

Op zondag kwam Cordeel als vierde rookie en twaalfde algemeen over de meet, Glenn Van Parijs werd achttiende.

Cordeel is tevreden over zijn eerste wedstrijden in de hoogstaande Duitse Cup: “Absoluut, dit is niveau Porsche Supercup en ik voel dat ik iedere race progressie maak. Mijn doel is het podium bij de rookies en dat lijkt voorlopig te lukken. Ik ben trouwens van plan om ook volgend seizoen, net als dit jaar, weer de Duitse Carrera Cup en de Porsche Supercup te combineren.”

In de Duitse Carrera Cup waren de beide zeges voor thuisrijder Larry ten Voorde.

In de Prototype Cup Germany tot slot zet DKR Engineering tot slot twee Duqueine D08 in en het team werd op zaterdag zesde en elfde. In de tweede race reden de wagens als tweede en zevende over de meet.