IMSA Watkins Glen: regen verstoort kwalificatie prototypes

Na de kwalificatie van de GT-wagens gingen bij de start van de sessie voor LMP2 en LMP3-wagens de hemelsluizen volledig open. Enkele wagens schoven van de baan en een rode vlag volgde. De sessie zou niet worden hervat en ook die voor GTP ging niet door. Daardoor start de #6 Porsche van Tandy-Jaminet, die de tussenstand om het kampioenschap aanvoert, bij de zes uur durende wedstrijd vanaf pole. GTD en GTD Pro konden wel de kwalificatie afwerken, met de beste tijden voor Lamborghini en Ferrari.

(Foto: © Porsche Motorsport)

De Porsche 963 van Nick Tandy en Mathieu Jaminet krijgt dus de beste startplaats in GTP in de schoot geworpen en de #31 Action Express Racing Cadillac van Alexander Sims, Pipo Derani en Jack Aitken mag op de tweede positie plaatsnemen. In LMP2 en LMP3 zullen respectievelijk de #11 TDS Racing Oreca van het trio Thomas-Jensen-Huffaker en de #74 Riley Motorsports Ligier van pole vertrekken.

Loris Spinelli was met een Lamborghini van Forte Racing het snelst in GTD. De rondetijd van de Italiaan was vier tienden beter dan deze van de best geplaatste wagen uit GTD Pro, de Risi Competizione Ferrari 296 GT3 in handen van Daniel Serra.

Simon Mann, die de #61 AF Corse Ferrari 296 GT3 met Ulysse De Pauw en Miguel Molina deelt, eindigde achtste in GTD Pro. Ryan Hardwick, teamgenoot van Jan Heylen, besloot met zijn Wright Motorsports Porsche de kwalificaties als zestiende in de GTD-klasse.

De 6 Uur van Watkins Glen, na Daytona en Sebring de derde wedstrijd om de Michelin Endurance Cup, gaat zondag om 16u40 Belgische tijd van start en is live op imsa.com te volgen.