BRC Ieper: Fourmaux leidt, Lefebvre lijdt

De tweede lus op vrijdag zit erop in de Ardeca Ypres Rally. Na heel wat wedstrijdfeiten en een aantal crashes ziet de tussenstand er ondertussen heel wat anders uit dan in de aanvangsfase. Vooral de zware crash van Stéphane Lefebvre op de proef van Mesen zorgde voor opschudding, maar alles blijkt in orde te zijn met de regerende Belgische kampioen. Vooraan in de wedstrijd is het nog steeds Frankrijk boven. Na de crash van Lefebvre heeft Adrien Fourmaux (Ford Fiesta Rally2) voorlopig de leiding overgenomen.  

tekst: © Arjen Willem

Achter Fourmaux ligt alles weer open voor de eindzege. Na de tweede lus zien we dat de Belgen opgeschoven zijn richting de podiumplaatsen en het is uitkijken naar de slotdag op zaterdag waar de rijders niet minder dan tien proeven moeten afwerken. 

De Belgen hebben dus een sterke tweede lus gereden. Momenteel zien we op de tweede plaats Freddy Loix (Skoda Fabia RS Rally2) en op de derde plaats zien we nog een landgenoot, in de persooon van Cédric Cherain(Hyundai i20 N Rally2). Amaury Molle is de beste GT-rijder in zijn Alpine en Paul Lietaer leidt bij de Historics in zijn Opel Ascona. De Oostenrijker Julian Wagner is met zijn Peugeot de snelste voorwielaandrijver.

De vraag voor morgen is: wie zal Fourmaux stoppen met een comfortabele voorsprong van 25,3 seconden en is een verrassing nog mogelijk? 

Morgen start de rally terug om 10u23 en de finish volgt in de loop van de avond.