Crowdstrike Spa 24: Comtoyou Racing ook kanshebber in de Silver-klasse, met onder meer Sam Dejonghe

De Silver Cup maakt sinds 2018 deel uit van de 24 Uur van Spa en ontwikkelde op korte tijd een reputatie van een felbevochten categorie. Audi scoorde vorig jaar dankzij Team WRT een eerste zege en ook in 2023 zijn de wagens uit Ingolstadt talrijk aanwezig. Comtoyou Racing won de seizoensopener in Monza met de #12 van Loris Hezemans, Sam Dejonghe en Finlay Hutchison, die in Spa het gezelschap krijgen van Lucas Legeret. 

Foto: © SRO

De Belgische collega’s van Boutsen VDS zet de #10 (Gazeau/Meyuhas/Cola/Cabirou) in, terwijl bij Saintéloc Junior Team het Franse kwartet Bastard/Demoustier/Evrard/Doquin een gooi naar de zege doet. De #99 Tresor Attempto Racing van Aka/Patrese/Delli Guanti is na een mooie op Circuit Paul Ricard misschien wel de favoriet voor de zege in Silver. Dit is een uitzonderlijk jong trio, maar als ze er hun beste beentje voor zetten, dan valt een klassezege niet uit te sluiten. 

Tresor Attempto Racing is één van amper drie teams uit de Silver Cup die hun line-up van de  Fanatec GT Europe Endurance Cup behouden. De twee andere zijn Lamborghini-team Grasser Racing, dat vasthoudt aan de line-up die opeenvolgende klassepodiumplaatsen wist te behalen. In de #58 zitten Neary/Capo/Crestani, terwijl G.Van Berlo/Hites/Schmid de #85 delen. Fanatec GT Europe Sprint Cup-team VSR voegt nog een derde Lamborghini aan de Silver Cup toe, met een Belg Baptiste Moulin, naast het trio Dorrbecker/Paverud/Petrov en zij delen de #60 Huracan.

De enige Aston Martin

Het populaire Madpanda Motorsport veroverde Spa in 2021 en komt ook dit jaar aan de start met een Mercedes-AMG. Hun Fanatec GT Europe Endurance Cup line-up van Perez Companc/Nesov/Gustavsen wordt aangevuld door de Sprint Cup-rijder van het team, Jesse Salmenautio. Dinamic GT Huber Racing koos voor dezelfde strategie voor de #56 Porsche, waar Sathienthirakul/Rappange/Di Amato het gezelschap krijgen van Sprint-rijder Adrien De Leener. De Leener rijdt evenwel onder Britse licentie.

Bullitt Racing vervolledigt het Silver Cup startveld, met de enige Aston Martin die dit jaar de CrowdStrike 24 Hours of Spa afwerkt. Het jonge kwartet van Kingsley/Riegel/Leroux/Del Sarte bestuurt de auto van het Spaanse team, enkel eerstgenoemde heeft ervaring in de Ardense klassieker.