BRC Ieper C3 R-Cup: Potty, Wartique of Reynvoet?

Zoals we vorig jaar konden vaststellen is de Citroën C3 Rally2 een te duchten wapen op de altijd verraderlijke proeven van de Ypres Rally. En dat zou eind deze week wel eens opnieuw het geval kunnen zijn…

Gezien zijn internationale statuut komt hij niet aanmerking voor de Citroën C3 Rally2 Cup, maar Stéphane Lefebvre zal in de kattenstad wel opnieuw van de partij zijn. De Fransman komt er aan de start in het kader van het Britse rallykampioenschap, en is vast van plan om om de overwinning algemeen te strijden. Dat betekent dat de favoriet in de merkencup voorbehouden aan de Citroëns in de Rally2-categorie opnieuw Maxime Potty heet.

Na drie zeges op drie wedstrijden is hij de ongenaakbare leider in de tussenstand, en de jonge wolf is vast van plan om er vier op een rij van te maken. Misschien zorgt zijn overwicht er voor dat de concurrentie wat ontmoedigd geraakt, maar er zijn er twee die er alles aan zullen doen om het de leider lastig te maken.

Te beginnen met Niels Reynvoet, één van de grote pechvogels van de eerste seizoenshelft. In Ieper krijgt hij het ideale terrein voorgeschoteld om die negatieve spiraal te stoppen. Bij de troepen van DG Sport is Reynvoet teamgenoot van Stéphane Lefebvre, en zo kan hij beschikken over alle mogelijke goede raad in zijn pogingen Potty voor te blijven. In de gaten te houden.

Ook John Wartique zet zijn nationale campagne verder. Hoewel de Vlaamse chronoritten – voorlopig – niet het parcours vormen waar hij zich het meest in zijn sas voelt, wil de ex-GP3-rijder er alles aan doen om zoveel mogelijk ervaring op te doen en na de prestigieuze wedstrijd in de Westhoek in de top 3 van het kampioenschap te prijken.

Herinneren we er nog even aan dat er na de Ypres Rally nog twee wedstrijden worden afgewerkt in de Citroën C3 Rally2 Cup: de East Belgian Rally en de Spa Rally. U heeft het begrepen, we komen stilaan in de laatste rechte lijn…

De Ypres Rally wordt over twee dagen afgewerkt, met op vrijdagnamiddag en -avond twee lussen van vier proeven, en op zaterdag 24 juni nog tien chronoritten. Het finishpodium wordt op zaterdagavond rond 20 uur verwacht.