Spa 24 EWC: zege voor YART Yamaha

Het YART Yamaha fabrieksteam won met Niccolò Canepa, Marvin Fritz en Karel Hanika de 24u van Spa voor Motoren. Het Oostenrijks gebaseerde team versloeg uiteindelijk het officiële Honda-team van F.C.C. TSR Honda France (Hook-Di Meglio- Techer) terwijl het Belgisch geleide BMW Motorrad World Endurance Team van Werner Daemen met Marc Reiterberger Markus, Illya Mykhalchyk en Jérémy Guarnoni op de derde podiumtrede mocht.

Foto: © Dave Dockx

Voor het door Mandy Kainz geleide YART team moeten we al terug gaan naar de “24 Heures Motos” van 2009 om hun laatste overwinning in een etmaalrace te vinden. In de afgelopen 24 uur van Spa zette het team met Nicolo Canepa, Marvin Fritz en Karel Hanika echter een foutloze prestatie neer, daar waar de rivalen allemaal hun deel van de moeilijkheden ondervonden.

Belgisch podium

Het Yoshimura SERT Motul-team pakte een stop-and-go en moest vervolgens in de ochtenduren afrekenen met een waterlek en een minutenlange pitstop. Het F.C.C TSR Honda France team kreeg te maken met een kapotte uitlaat en de vervanging daarvan kostte wellicht de overwinning aan Mike Di Meglio, Josh Hook en Alan Techer. Het BMW Motorrad World Endurance Team klom naar de derde trede van het podium na pech met de timing van hun pitstops in de safety car-onderbrekingen aan het begin van de race.

National Motos Honda pakte de zege in de Superstock categorie en mag weer van de titel beginnen dromen.

De volgende wedstrijd is er begin augustus met de 8 Uren van Suzuka.

(later meer)