MotoGP Duitsland: dominante Martin wint sprintrace

Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) , Luca Marini (Mooney VR46 Racing Team) en Jack Miller (Red Bull KTM) vertrokken vanaf de eerste rij op de Sachsenring maar het was een dominante Jorge Martin (Pramac Ducati) die er de zege pakte, zijn tweede sprintzege van het seizoen.

Foto: motogp.com

Bagnaia pakte dan wel de pole maar alle ogen waren gericht op de keizer van de Sachsenring, Marc Marquez, die na zijn perikelen van gisteren doorheen Q1 moest. Maar de Honda rijder werkte zich nog naar Q2, met het nodige drama, en mocht van start op een zevende plaats. De calvarietocht was echter nog niet gedaan voor Marquez die het tempo van Ducati en KTM niet kon volgen en geleidelijk aan weg gleed naar een elfde plaats. Onbekend terrein voor de rijder die hier ook al…elf keer won.

Vooraan bakkeleiden Bagnaia en Miller voor de leiding, maar de heren maakten het elkaar net zo moeilijk dat een fel opzittende Jorge Martin hen beiden met één slag voorbij kon. Martin reed daarna een tempo dat twee à drie tienden van een seconde sneller bleek dan de achtervolgers en reed naar een indrukwekkende zege. Bagnaia had nog de nodige moeite met Miller maar kon uiteindelijk een kostbare tweede plaats binnenhalen, Luca Marini (Mooney VR46) strandde aan de voet van het podium. Teamgenoot Bezzecchi kwam niet verder dan een zevende plaats en ziet in de voorlopige tussenstand rivaal Bagnaia verder uitlopen.

In Moto2 pakte Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) zijn eerste pole van het seizoen. Hij vindt morgen naast zich op de eerste rij WK-rivaal Tony Arbolino (Elf Marc VDS Racing Team) en Jake Dixon (Polar Cube GASGAS Aspar Team). De andere belangrijke uitdager, Aron Canet (Pons Wegow Los40), start als vierde.Onze landgenoot Barry Baltus deed het goed op de Sachsenring. Hij sloeg zich samen met Canet doorheen de Q1 en pakte uiteindelijk een bemoedigende veertiende startplaats met de Fietenolie Racing GP machine.

De pole in Moto3 ging naar Ayumu Sasaki (Liqui Moly Husqvarna Intact GP). De Japanner was al het hele weekend onhoudbaar en liet met zijn pole een nieuw ronderekord optekenen. Morgen staan samen met hem Deniz Öncü (Red Bull KTM Ajo) en Ivan Ortola (Angeluss MTA Team) op de eerste startrij.