In een notendop: GT World Asia – NLS – EuroNASCAR

• GT World Asia – Alessio Picariello eindigde knap tweede bij race 1 op Fuji. Zijn teamgenoot Vutthikorn Inthraphuvasak vertrok als dertiende. Alessio volbracht de tweede stint en wist zich in de slotfase, na een mooie strijd, nog voorbij Dennis Lind (Climax Racing – Mercedes) en Dennis Olsen (R&B Racing – Porsche) naar de tweede positie op te werken. De zege ging naar de Callaway Corvette C7 GT3-R van routinier Akira Iida en Shinji Takei. Voor race 2 vertrekt Picariello vanaf plaats vier.
  • NLS – Vandaag werd de vierde wedstrijd om de Nürburgring Langstrecken Serie afgewerkt. Jakub Giermaziak en Christian Krognes wonnen met een BMW M4 GT3 van Walkenhorst Motorsport deze vier uur durende race voor de octane 126 Ferrari 296 GT3. Maxime Dumarey was de enige Belg die met een GT3-wagen aan de start kwam. De Aston Martin Vantage GT3 die hij met Mike David Ortmann deelde werd knap derde algemeen en eerste in SP9 Pro-Am. De #124 Mühlner Motorsport Porsche eindigde dertiende algemeen en zevende in CUP2. De PROsport Porsche van Simon Balcaen viel in de slotfase stil, maar werd nog als achttiende en tiende in CUP2 geklasseerd. Guido Dumarey finishte met zijn Aston Martin Vantage GT4 31ste overall en vierde in SP10. Jacques Derenne, ‘Brody’ en Olivier Muytjens eindigden met hun Porsche 718 Cayman GTS 35ste en wonnen de categorie SP4T.
  • EuroNASCAR Pro – Gianmarco Ercoli (CAAL Racing) won vanmiddag race 1 op het circuit van Brands Hatch. De Italiaan finishte met 2,6 seconden voorsprong op zijn landgenoot Vittorio Ghirelli (Team Bleekemolen). De Nederlander Liam Hezemans (Hendriks Motorsport) mocht als derde mee op het podium. Anthony Kumpen (PK Carsport) startte als vierde en eindigde ook op deze positie. Marc Goossens (CAAL Racing) stond dertiende op de startgrid en eindigde elfde. Resultaat
  • EuroNASCAR 2 – Vladimiros Tziortzis (Academy Motorsport) won de eerste wedstrijd, die onder Full Course Yellow eindigde. Sven Van Laere (CAAL Racing) finishte veertiende.

(Foto’s: © SRO – Alessio Clemente Picariello)