GT2 Dijon: PK Carsport tweemaal vierde op de startgrid

In het Franse Dijon staat de derde manche van de Europese GT2 op het menu en van de beloofde grotere startgrid is voorlopig geen sprake. Bij de dertien deelnemers wel twee Belgische inzendingen en Stéphane Ratel, de topman van SRO, zelf. In Dijon zijn de vrije trainingen en kwalificaties afgewerkt al afgewerkt en wordt er op zaterdag tweemaal geracet. 

Foto: © SRO

Amper dertien wagens tekenen present voor de derde meeting van de GT2 European Series in Dijon. In de eerste vrije training was de PK Carsport Audi R8 LMS GT2 het snelst, waarbij Stienes Longin en Peter Guelinckx de concurrentie meer dan een halve seconde achter zich hielden. Nicolas Saelens was in zijn KTM X-Bow elfde. PK Carsport herhaalde dat in de tweede sessie, met een zevende tijd voor Saelens.   

In de eerste kwalificatiesessie ging de polepositie naar Henry Hassid (LP Racing Audi), terwijl Peter Guelinckx vierde werd en Nicolas Saelens zevende. Stienes Longin werd in zijn sessie ook vierde, met Pierre Kaffer op pole (Audi). Stefan Rosino, de teamgenoot van Nicolas Saelens tikte als derde aan. 

Beide races worden vandaag, zaterdag, afgewerkt, met start om 12u00 en 17u25, beide live te volgen via de Facebook-pagina van het kampioenschap of de site: https://www.gt2europeanseries.com/event/81/dijon