WRC Mexico: een toeristische boost voor de regio

Het Secretariaat voor Toerisme van de Mexicaanse regio Guanajuato heeft bekend gemaakt dat de Mexicaance WRC-proef van 16 tot 19 maart direct en indirect 695 miljoen Pesos (35,6 miljoen euro) heeft opgeleverd aan de regio, in het bijzonder aan de drie steden León, Guanajuato en Silao, waar Guanajuato Rally México plaatsvond.

Foto: © WRC/Red Bull

Bijna 600.000 fans genoten van de terugkeer van het WRC naar Noord-Amerika, wat leidde tot een hotelbezetting van 61 procent in de staat.

Guanajuato Rally México bood zes belangrijke locaties voor toeschouwers, te beginnen met de spectaculaire start tijdens de Guanajuato Street Stage op donderdagavond, waar de fans in het UNESCO Werelderfgoed konden plaatsnemen.

Het servicepark in León werd het hele weekend druk bezocht en bood onderdak aan klassementsproeven op vrijdag en zaterdag en de ceremoniële finish op zondag. Daarnaast waren er activiteiten voor de fans, een uitgebreide streetfoodmarkt en een uitverkocht concert op zaterdagavond.

Iconische plaatsen zoals El Brinco en El Chocolate bleken ongelooflijk populair – vooral de wereldberoemde El Brinco jump aan het einde van de afsluitende Wolf Power Stage op zondag.

Managing Director Jona Siebel van WRC Promoter toonde zich verheugd dat het WRC na twee jaar weer terug is in Noord-Amerika. “De aanwezigheid van bijna 600.000 fans tijdens Guanajuato Rally México bevestigt opnieuw de passie die er in Noord-Amerika bestaat voor de rallysport. De straatetappes van Guanajuato en de proeven van El Brinco geven het WRC een eigen identiteit en het was fijn om opnieuw beelden van deze proeven door te geven aan ons wereldwijde publiek.”