De autosport dit weekend: Le Mans…

De hele autosportwereld staat deze week in het teken van Le Mans, de grootste autosportmanifestatie ter wereld en ook de grootste eendaagse sportwedstrijd. In Le Mans vieren ze bovendien de honderdste verjaardag van het gigantische event. 

Foto: © Porsche

In Le Mans is er naast de belangrijkste wedstrijd van het jaar en de vierde manche van het FIA WEC, ook een race voor de Franse en Scandinavische Porsche Carrera Cup – waar onder meer John De Wilde en Benjamin Paque zullen starten -, terwijl ook de Road to Le Mans op het menu staat, met Brent Verheyen van Belgische zijde. Ook Ferrari is erbij met een Ferrari Challenge. 

Er zijn echter ook moedige organisaties die Le Mans willen trotseren, met in Hockenheim het ‘Festival of Dreams’ dat de 75ste verjaardag van Porsche moet vieren, met de Duitse en Benelux Carrera Cup. In de Duitse Cup zien we Ghislain Cordeel, in de Benelux Cup onder meer Bertrand Baguette. 

In Monza is er de derde manche van de Europese 12H Series, met opnieuw een 12-uursrace over twee dagen. RedAnt Racing is er met één Porsche 911 GT3 Cup voor onder meer Yannick Redant en Kaï Rillaerts. Q1 Trackracing doet het dan weer met Rubens Barichello. 

In eigen land is er de Rally van Bertrix, de zevende rally al van het Belgische kampioenschap, terwijl in Mugello er MotoGP is. Op VAS-front is er de rally van Wervik.