GT World Paul Ricard: Mercedes pakt de dubbel

In Paul Ricard heeft Mercedes zaterdagavond de dubbel behaald in de traditionele 6-uursrace van de GT World Europe Endurance Cup. De zege in het zuiden van Frankrijk was voor het Akkodis ASP Team met het trio Marciello-Boguslavskiy-Gounon in de Mercedes-AMG GT3, voor de merkgenoten van Team AlManar, met Engel-Stolz-Schiller, terwijl Sainteloc Audi, met Niederhauser-Mies-Gachet de derde plaats wegkaapte. Maxime Soulet, Max Hofer en Nicolas Baert wonnen aan het stuur van de Comtoyou Audi R8 LMS de Gold Cup.

Foto: © SRO

De verschillen in Paul Ricard waren niet erg groot, maar Mercedes-AMG was net iets sterker dan de concurrentie, met achter het podium ROWE BMW op vier en zes en AF Corse op vijf en zeven, terwijl Maxime Martin, samen met Valentino Rossi en Augusto Farfus, in de WRT BMW M4 achtste werd, voor de winnaars in de Gold Cup, Maxime Soulet, Max Hofer en Nicolas Baert.

Van Belgische zijde verloren we verder de Comtoyou Audi R8 van onder meer Frédéric Vervisch en Gilles Magnus, net als de WRT BMW M4 van Dries Vanthoor en Charles Weerts na een ongeval

Sam Dejonghe schopte het dan weer tot de derde plek in de Silver Cup, met onder meer Loris Hezemans. In de Bronze Cup was er een sterke prestatie van vader en zoon Machiels (AF Corse Ferrari) met een tweede plaats, terwijl Sarah Bovy (Iron Dames Lamborghini) als negende finishte.

De volgende race van de GT World Endurance is uiteraard de 24 Hours of Spa, op 1 en 2 juli.