F1 Barcelona: Verstappen dominant, Mercedes mee op podium

Max Verstappen (Red Bull) heeft op dominante wijze de GP van Spanje gewonnen. Hij reed van start tot finish aan de leiding en klokte ook nog eens de snelste rondetijd. Lewis Hamilton en George Russell (beide Mercedes) vulden het podium op.

(Foto: © Red Bull Racing)

Net zoals in de kwalificatie viel er geen druppel regen, ondanks dat het circuit zowat de hele race omsingeld werd door donkere en dreigende wolken. Ook viel er geen safety car en zelfs geen gele vlag te bespeuren doorheen de race.

Max Verstappen (Red Bull) kon zo zonder veel moeite naar de zege rijden. Hij finishte 24 seconden voor Lewis Hamilton (Mercedes). George Russell (Mercedes) volgde zijn ploegmaat en zorgde voor blije gezichten bij zijn Duitse werkgever, die duidelijk vooruitgang geboekt heeft. Sergio Pérez (Red Bull) kwam niet verder dan een vierde plek. Charles Leclerc (Ferrari) stelde teleur met een elfde plek en pakte dus geen punten.

Mercedes over Aston Martin

Verstappen heeft in de WK-stand een voorsprong van 53 punten op Pérez. Fernando Alonso (Aston Martin) behoudt na een mindere race alsnog de derde plek. Hij ziet echter Hamilton tot op twaalf punten naderen. In het constructeurskampioenschap staat Red Bull ver voor op de rest. Mercedes is over Aston Martin gesprongen, achttien punten bedraagt het verschil. Ferrari blijft vierde op 52 punten van Mercedes.

Over twee weken slaat de F1 zijn tenten op in Montreal. Op 18 juni wordt er op het stratencircuit de GP van Canada afgewerkt.