Belcar Spa 500: Jan Lauryssen wint solo na schitterende wedstrijd

De tweede wedstrijd van het Belcar Endurance Championship, de 500 Kilometer van Spa-Francorchamps, werd een schitterend kijkstuk. De zege was voor Jan Lauryssen, inderdaad solo, in de Q1 Trackracing Porsche 911 GT3 Cup, met een marge van amper tien seconden op de regerende kampioenen, Bert en Stienes Longin, samen met Peter Guelinckx in de PK Carsport Audi R8 GT2. De derde plek was voor Philippe Wils en Michiel Haverans in een Porsche van RedAnt Racing.

Wie kritiek had op de Balance of Performance voor de race, had het bij het verkeerde eind, want met tien seconden marge tussen de winnende Porsche en de Audi op de tweede plaats, lijkt het evenwicht in de goede richting te gaan. Bovendien bewees Cedric Wauters in de Totaalplan Racing Lamborghini dat ook hij, zonder de mechanische problemen mee vooraan had kunnen spelen. De drie toonaangevende merken waren elkaar waard in de Belgische Ardennen.

De winnaar was voor het eerst Jan Lauryssen, wat ook voor het team Q1 Track Racing geldt, en hij hield heel de race een hoog tempo aan, waarbij hij op het einde van de race bovendien zonder drinken kwam te zitten. De Kempense ondernemer hield vol en reed na een solorace als winnaar over de meet.

PK Carsport leidt kampioenschap

Achter de top 3 ging de vierde plek algemeen naar de Belgium Racing Porsche van Wauters-Menten, voor de merkgenoten van RedAnt Racing, met Rillaerts-De Wilde. Uiteraard neemt PK Carsport de leiding in het kampioenschap over.

In de klasse GTB was de zege voor Rob en Kris Verhoeven in de Hamofa BMW M4 GT4, voor de merkgenoten van TCL Motorsport en BMS Motorsport, met Terclavers-Terclavers-Zaenen en Van Pelt-van Belle.

In TA wonnen de thuisrijders Arthur Rasse en Fred Caprasse in de Bilia Edmond BMW M2 CS Racing, voor de Cupra TCR van GTE Racing (Bradt-Van Den Hove-Van Den Hove) en de PK Carsport BMW M2 van Planckaert-Lismont.

In TB tot slot was het al BMW wat de klok sloeg, met VDW Motorsport (Van de Water-Van Geel-Beyers), voor de familie Werckx in de JJ Motorsport BMW 330i en de Convents Racing Team BMW 325i van Raymakers-Convents.

De volgende afspraak van het Belcar Endurance Championship is de 24 Hours of Zolder op 26 en 27 augustus.