In een notendop: F2 en F3 Barcelona

  • F3 VT – Taylor Barnard (Jenzer Motorsport) klokte de snelste tijd in de vrije training op het Circuit Barcelona-Catalunya. Caio Collet (VAR) eindigde op slechts twee honderdsten als tweede. Dino Beganovic (PREMA) kwam een tiende tekort. Kampioenschapsleider Gabriel Bortoleto (Trident) werd zevende.
  • F2 VT – Frederik Vesti (PREMA), leider in het F2-kampioenschap, was in de vrije training de snelste. Hij ging iets meer dan een tiende rapper dan Oliver Bearman (PREMA). Jehan Daruvala (MP) werd derde op bijna vier tienden. Amaury Cordeel (Virtuosi) zette de dertiende tijd neer. Victor Martins (ART) ging rond en moest zijn sessie vervroegd staken, zijn gestrande bolide zorgde voor de enige rode vlag.
  • F3 kwalificatie – Josep María Martí (Campos) pakte de polepositie voor de F3-hoofdrace van zondag. Zijn tijd was een kwartseconde sneller dan die van Taylor Barnard (Jenzer Motorsport). Franco Colapinto (MP) kwalificeerde zich als derde. Leider in het kampioenschap Gabriel Bortoleto (Trident) reed de zesde tijd.
  • F2 kwalificatie – Oliver Bearman was in de F2-kwalificatie de snelste en greep zo de polepositie voor de hoofdrace van zondag. Hij bleef nipt binnen de circuitlimieten en was acht honderdsten sneller dan Enzo Fittipaldi (Carlin). Jack Doohan (Virtuosi) kwam een tiende tekort. Kampioenschapsleider Frederik Vesti (PREMA) moest tevreden zijn met een achtste tijd. Amaury Cordeel (Virtuosi) reed knap de tiende tijd. (Foto: © Dutch Photo Agency)