HVM Historic Tour: mooie resultaten voor de Belgen

Ook met de historische monoposto’s wordt er geracet. In Albi was de HVM Historic Tour toe aan de tweede meeting van het seizoen, met evenwel minder deelnemers als gevolg van de vele beschadigde auto’s tijdens wedstrijden in Pau het weekend voordien.

Foto’s en tekst: Christian Deridder

In de historische Formule Ford was het een moeilijk weekend voor Michel Dupont en Eric Lecluse. De eerste kende problemen met het chassis- en veringaanpassingen, na een ongeval tijdens testen in Zolder. Hij zou slechts in één wedstrijd starten, omdat de eenzitter gevaarlijk reed.

Eric Lecluse kende motorproblemen en nam alleen deel aan de wedstrijd op zondag, nadat het team het motorblok s’nachts had vervangen. Als laatste vertrokken, en na een fantastische remonte, eindigde hij toch eerste in de klasse A. Pierre Emilien Baert eindigde tweemaal zesde in de klasse B.

België stond ook in de schijnwerpers tijdens de Trophy Formula Ford Kent pré 90, aangezien het podium tweemaal 100% Belgisch kleurde. Michel Kozireff, organisator van de zogenaamde Trophy, won beide races. Michel Dupont en Georges Tomsen, werden ieder eenmaal tweede, voor Christian Deridder die twee keer derde werd.

Renault Classic

Het werd een slecht weekend voor Dean Rimbert die met een gebroken transmissie diende op te geven en de volgende dag niet kon starten. Georges Tomsen eindigde tweede en derde in de Turbo-categorie van de jaren tachtig.

De volgende race vindt plaats op het prachtige circuit van Ledenon en dat op 17 en 18 juni.