In een notendop: TCR – GT2 European Series – DTM

  • TCR – Yann Ehrlacher en Ma Qing Hua, beide met een Lynk & Co 03, nemen vanmiddag de eerste startrij in voor race 1 van de TCR-wedstrijd op het circuit van Spa-Francorchamps. Nestor Girolami werd met een Honda derde en Kobe Pauwels, met een Audi RS 3 LMS van Comtoyou Racing, vierde. Pauwels voerde daarmee het klassement aan van TCR Europe. Frédéric Vervisch, eveneens met een Audi van Comtoyou, werd vijftiende.
  • GT2 European Series – Nicolas Saelens (Team True Racing – KTM) eindigde met zijn teamgenoot Stefan Rosina bij de eerste wedstrijd van het weekend op de Red Bull Ring tweede. Bij een eindsprint van één ronde, na een neutralisatie, finishte hun KTM in het spoor van Benjamin en Mauro Ricci (AKKODIS ASP Team – Mercedes). Voor Peter Guelinckx en Stienes Longin (PK Carsport – Audi) werd het een achtste positie.
  • DTM – Franck Perrera scoorde in Oschersleben zijn eerste polepositie in het DTM. De SSR Performance-rijder was met zijn Lamborghini slechts 18 duizendsten sneller dan Jack Aitken met een Ferrari 296 GT3 van Emil Frey Racing.