In een notendop: rally

  • ORC-Canal – Morgen, zondag 28 mei, vindt de ORC-Canalrally plaats. De vijftiende editie van deze VAS-rally telt viermaal drie klassementsproeven. Op de deelnemerslijst vinden we namen zoals Kurt Boone, Bert Coene, Pieter Jan Michiel Cracco, Junior Planckaert en Paul Lietaer terug. De start in Oostrozebeke is om 8u30 voorzien. 
  • Lia Block – De Amerikaanse Lia Block (dochter van wijlen Ken Block) maakt indruk. Ondanks haar jonge leeftijd (zestien jaar) behaalde ze samen met co-pilote Rhianon Gelsomino een knap resultaat in de Oregon Rally. Ze stuurde een achterwielaangedreven Subaru BRZ naar de vierde plaats. Er zijn plannen om ook in Europa te gaan rijden. In oktober zal ze zeventien worden en zal er bij de FIA een licentie aangevraagd worden.
  • Brits kampioenschap – Het Britse rally kampioenschap heeft dit weekend zijn tenten opgeslagen in Duns voor de tweede manche van het seizoen. Adrien Fourmaux (Ford Fiesta Rally2) kwam als beste uit de startblokken. Hij won de openingsproef van de Jim Clark Rally en heeft zo een voorsprong van 7,8 seconden op Euan Thorburn (VW Polo) en 12 seconden op viervoudig Brits Kampioen Keith Cronin (VW Polo).