GT Open Spa: polepositie voor Haase/Reicher met een Eastalent-Racing Audi

Op een zonovergoten circuit van Spa-Francorchamps werden vanmiddag de kwalificatiesessies voor International GT Open en GT Cup Open Europe verreden. Beide kampioenschappen rijden op zondag gezamenlijk een langere wedstrijd. Christopher Haase en zijn teamgenoot Simon Reicher behaalden voor de eerste serie de pole en in GT Cup Open Europe was deze eer voor de Ferrari 488 Challenge van Mertel Motorsport.

Aangezien in de Belgische Ardennen één wedstrijd van 2 uur en 20 minuten, plus een ronde, wordt afgewerkt, werd het gemiddelde van de beste kwalificatieronde van elke rijder genomen om de startopstelling te bepalen. De deelnemers aan GT Open kregen elk een sessie van 25 minuten voorgeschoteld en voor de rijders van de GT Cup Europe was het twee keer 15 minuten.

Christopher Haase was met zijn Audi R8 LMS GT3 Evo II, met een knappe tijd van 2:16.505, het snelst tijdens zijn kwalificatie. In combinatie met de 2:18.439 van zijn teamgenoot Simon Reicher, was dit goed voor de polepositie. Sam De Haan en Charlie Fagg (Optimum Motorsport – Mclaren) werden tweede met drie tienden achterstand.

Tijdens de eerste sessie zette Laurent De Meeus met zijn Ferrari 488 GT3 Evo van AF Corse een rondje van 2:21.927 op de tabellen. Zijn teamgenoot Jamie Stanley realiseerde een 2:20.143 en de combinatie van beide tijden resulteerde in de elfde positie in Pro-Am. In deze klasse was de beste gemiddelde tijd voor het duo Alain Valente-Florian Scholze (Team GT – Mercedes).

De knappe Belgische Street-Art Racing Aston Martin Vantage AMR GT3, met nummer 007, werd in handen van de Zuid-Afrikaan Xolile Letlaka en de Zwitser Pascal Bachmann twaalfde in de Am-klasse.

Q1 Trackracing op pole in Am-klasse

In GT Cup Europe was de snelste tijd voor de Spanjaarden Velasco en Cabezas met een Ferrari 488 Challenge. Adam Christodoulou en Evgenii Leonov eindigden tweede met een Porsche 911 GT3 Cup (type 992) van Volcano Motorsport. Het duo Xander Przybylak en Laurent Vandervelde finishte voor Q1 Trackracing vijfde algemeen en eerste in de Am-klasse. Hun teamgenoten Fidel Castillo en Nicolas Vandierendonck werden elfde en zevende in Pro-Am.

Uitslag

De wedstrijd van 2 uur en 20 minuten gaat op zondag om 12u45 en is hier op YouTube te volgen.