In een notendop: kwalificaties F2, F3 en Supercup Monaco

  • F2 kwalificatie – Om de grote drukte van dertig wagens tegelijk op het circuit te vermijden, werd de kwalificatie opgedeeld in twee groepen. Victor Martins (ART) was met een 1:21.231 de snelste in groep A, maar zal in de hoofdrace niet vanop de polepositie vertrekken. Die eer is weggelegd voor Frederik Vesti (PREMA), die met een 1:21.053 het snelst ging in groep B. Théo Pourchaire (ART) was slechts vijf honderdsten trager. Amaury Cordeel (Virtuosi) werd er knap zesde. Martins zal de hoofdrace als tweede starten, Pourchaire vertrekt vanop plek drie. Voor thuisrijder Arthur Leclerc (DAMS), broer van F1-rijder Charles, zat de kwalificatie er na enkele minuten al op na een botsing met de muur. (Foto: © Dutch Photo Agency)
  • F3 kwalificatie – Ook in de F3 werd de kwalificatie opgedeeld in twee groepen. In groep A was Dino Beganovic (PREMA) de snelste met een 1:23.880. Luke Browning (Hitech) was slechts drie tienden trager. In groep B ging Gabriele Mìni (Hitech) met een 1:23.278 sneller dan de toptijd van groep A en pakte hij de polepositie voor de hoofdrace. Beganovic zal vanop de tweede plek starten. Voor de overige plekken start de tweede uit groep B als derde, de tweede uit groep A als vierde, enz.
  • Supercup kwalificatie – Larry ten Voorde pakte de polepositie voor de Porsche Supercup-race van zondag. Hij was twee tienden sneller dan Harry King. Bastian Buus reed in het slot de derde tijd, vlak voordat de sessie vroeger afgevlagd werd door een crash van Lucas Groeneveld. Ghislain Cordeel werd twintigste, Benjamin Paque kwalificeerde zich als 22ste.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.