F1 Monaco: de parel aan de Middellandse Zee

De F1 strijkt dit weekend neer in Monaco. Na een ongeplande pauze van drie weken hervat het seizoen aan de Middellandse Zee met een klassieker op het legendarische stratencircuit. Door de zware en grote wagens over een smal circuit krijgt de Grote Prijs van Monaco al snel een saaie indruk, maar daar kan de voorspelde regen op zondag wat aan veranderen.

(Foto: © F1)

Voor Charles Leclerc is het een thuisrace. Hij heeft de Monegaskische nationaliteit, maar veel geluk heeft de Ferrari-rijder nog niet gekend op de straten die hij door en door kent. Problemen aan de remmen en versnellingsbak staken al eerder stokken in de wielen bij Leclerc, vorig jaar was het de strategie van de Scuderia die hem de nek omdeed.

Upgrades met kans op brokken (en regen)

Door de afgelasting van de GP van Emilia Romagna moesten de teams hun vooraf geplande upgrades aan de wagen uitstellen. Vooral rond Mercedes was er veel te doen, want het Duitse team zou radicale veranderingen doorvoeren aan hun bolide. Dat werd doorgeschoven naar dit weekend, ondanks de grote kans op brokken in het prinsdom.

Vorig jaar won ‘koning van de stratencircuits’ Sergio Pérez (Red Bull) de GP van Monaco die van nat naar droog ging en ook dit jaar hangt er regen in de lucht op zondag. De neerslag zou weleens voor enkele verrassingen kunnen zorgen, waardoor de verwachte zoutloosheid die de Grote Prijs in het prinsdom vaak brengt, uit kan blijven.

De vrije trainingen beginnen vrijdag om 13u30 en 17u00. Op zaterdag start de laatste oefensessie om 12u30, de kwalificatie volgt later die dag om 16u00. De race start zondag – al dan niet in de regen – om 15u00.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.