Rallycross: geen hoera-stemming bij beheerders Duivelsberg na vergunning voor vijf jaar

Opvallend nieuws voor de rallycrossliefhebber, want het Rallycrosscircuit Duivelsberg-Maasmechelen krijgt van de Limburgse provincie een vergunning voor vijf jaar. Er mogen weliswaar tijdens het  broedseizoen geen race-activiteiten doorgaan, concreet tussen maart en eind juni. Het is al van begin 2020 geleden, net voor de corona-epidemie, dat er in Maasmechelen nog kon geracet worden. Vreemd genoeg zijn de beheerders van Duivelsberg niet geheel tevreden.

Op de nieuwssite van VRT geeft gedeputeerde van Ruimtelijke Ordening Inge Moors (CD&V) tekst en uitleg bij de vergunning: “De adviserende overheidsinstanties (ANB, departement Omgeving, …) gaven deze keer wel allen een voorwaardelijk gunstig advies. Op basis hiervan leveren we de vergunning nu af, maar leggen we wel een aantal belangrijke voorwaarden op: de vergunning wordt beperkt tot 5 jaar, in plaats van de gevraagde 20 jaar. Ook het aantal raceweekends wordt beperkt tot 12 per jaar, waarbij ook geen races mogen plaatsvinden van maart tot en met 30 juni

Er zijn echter nog voorwaarden aan de vergunning verbonden. Zo weet de VRT-nieuwssite dat: “Wildparkeren langs de weg naar Zutendaal onmogelijk moet worden. Binnen het jaar moeten de uitbaters ook een beheerplan voor de hele site opmaken, de rallycrosswagens moeten op ondoordringbare folie staan en als het regent, moeten ze onder tenten staan. Het terrein mag ook alleen tijdens evenementen verlicht worden. Op die manier moet de impact van het circuit op het Nationaal Park Hoge Kempen – waarin het een enclave vormt – beperkt blijven.

De VZW achter Rallycrosscircuit Duivelsberg-Maasmechelen is echter ontevreden en gaat op korte termijn aangeven hoe zij de toekomst zien. 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.