DTM 2023: gewoon een Duits GT3-kampioenschap?

DTM, het is een drieletterwoord dat vandaag niet meer voor een toerwagenkampioenschap staat, maar voor een GT3-kampioenschap. Na twee seizoenen onder de initiële promotor, ITR, verhuisde het GT3-kampioenschap naar de ADAC, de promotor van onder meer de ADAC GT. Het resultaat is een zeer Duits kampioenschap, met nog twee races buiten het thuisland, in Nederland en Oostenrijk. Het kampioenschap start dit weekend in Oschersleben.

Foto: © BMW

Het DTM is de afgelopen seizoenen volledig van gezicht veranderd: een nieuw concept met de GT3-wagens, een nieuwe promotor met de ADAC en geen races meer in Portugal, Engeland, Italië of België, maar een kalender toegespitst op het thuisland Duitsland. Want naast Oschersleben staan er nog vijf Duitse meetings op het programma, naast Zandvoort en de Red Bull Ring. De vraag is in hoeverre dat de interesse van niet-Duitse fans zal beïnvloeden.

Één race met één Belg

Wat betreft het startveld zien we dertien nationaliteiten, met teams uit vijf verschillende landen en zes verschillende constructeurs, naast de vier ‘Duitsers’, ook Ferrari en Lamborghini. De bekende namen zijn de broers van der Linde, René Rast, Marco Wittmann, Mirko Bortolotti, Maro Engel enz. Dries Vanthoor zal de enige Belg in het DTM 2023 zijn, met een invalbeurt in Zandvoort voor René Rast die dat weekend in de Formula E actief zal zijn. Esteban Muth moet zijn plek bij BMW afstaan aan de totaal onbekende Sandro Holzem, die vorig jaar… 40ste werd in de ADAC GT4. Holzem zal pas in de loop van het seizoen starten en Laurens Vanthoor die trok het FIA WEC en de prototypes.

Het format blijft twee wedstrijden van net geen uur met één rijder, maar wel met verplichte pitstop. Pirelli levert dit seizoen de banden.

Kalender

26-28 mei: Oschersleben
23-25 juni: Zandvoort
7-9 juli: Norisring
4-6 augustus: Nurburgring
18-20 augustus: Lausitzring
8-10 september: Sachsenring
22-24 september: Red Bull Ring
20-22 Oktober: Hockenheimring

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.